Bebelușul nu vrea la sân? Ai evaluat și restricțiile orale la un consultant IBCLC?
E frumoasă misiunea/meseria mea.

Dar să știți că e plină de multe provocări.

Pionieratul în orice domeniu, a traversat dintotdeauna de-a lungul timpului, obstacolele mentalității și mai ales a obiceiurilor înrădăcinate.


Cel mai des, oamenii "știu deja", ce e și cu un consultantul ăsta în alăptare?!


Dar sunt atât de multe care se schimbă, care se află, care se demontează, încât ignoranța rămâne mică pe lângă repercusiunile datorate lipsei de informație corectă și profesionalism.


Întâlnesc bebeluși "verificați" de restricții orale care atunci când întâmpină probleme și părinții ajung la medic, primesc ca explicație un "probabil nu se satură, nu ai suficient lapte" și cam atât.

După o lună de chin, mama ajunge totuși să suspecteze restricția și află că un medic stomatolog o poate rezolva și la sfaturile de pe un grup, face intervenția de frenectomie la o cunoștință.


Când am ajuns la ei, recomandarea a fost să repete frenectomia, care fusese incompletă. Era doar o ciupitură, care provoca membrana "să se refacă" (tendința naturală a corpului de vindecare). Doar că reatașarea poate fi mai scurtă, mai fibroasă și copilul...în afara frustrării că nu reușește să se hrănească, cel mai probabil nu îl va spune pe "R", sau ...altele din sfera asta.


Tot ce ar presupune ca limba să se miște, l-ar frustra.