top of page

Purtarea bebelușului

Puii de om sunt neputincioși la naștere, spre deosebire de puii de animale. De aceea este extrem de benefic să îi purtăm în brațe (care sunt prelungirea inimii) sau în sistem (ar fi tare bine să avem unul încă de la naștere!).

Ideea este să îi purtăm în continuare, pe parcursul celui de al 4-lea trimestru. E necesar să le oferim corpul nostru, până devin conștienți că au unul propriu, că sunt indivizi separați.


Ori de câte ori se simt copleșiți (și sunt mulți factori de suprastimulare- de la lumină puternică până la zgomote și mirosuri), bebelușii vor să se întoarcă "𝑙𝑎 𝑏𝑎𝑧𝑎̆", în burta mamei lor.


Dacă noi refuzăm asta constant (de frică să nu se învețe!), dacă îi tratăm ca pe niște 𝑎𝑙𝑖𝑛𝑡𝑎𝑡̦𝑖 și ne facem repede scenarii cum că ar deveni dependenți...atunci am pierdut un tren important.


👉Copiii noștri învață lecții prețioase despre siguranța lumii în care au aterizat. Lecții despre 𝒊𝒏𝒄𝒓𝒆𝒅𝒆𝒓𝒆.

Nu e de mirare că apoi, adulți fiind , devin sceptici, în defensivă, anxioși și nesiguri. În loc să fie însoțiți în procesul acesta de adaptare la viața extrauterină (care este mai zgomotoasă, mai colorată, mai...intensă decât în uter!), sunt forțați să parcurgă totul singuri, să fie 𝑖𝑛𝑑𝑒𝑝𝑒𝑛𝑑𝑒𝑛𝑡̦𝑖.


Păi nu s-or înăspri copiii ăia? N-or fi ei mai rebeli, mai revoltați, mai văduviți de relații sigure și pline de încredere?

Cum e lumea noastră?

______________&______________

🍀Oamenii care aparțin unor culturi primitive sunt, din multe puncte de vedere, înapoiați în comparație cu semenii lor din societățile occidentale. Totuși, în anumite aspecte, înțelepciunea lor nu are seamăn...iar "𝑝𝑟𝑖𝑚𝑖𝑡𝑖𝑣𝑖𝑖" suntem noi .

Acest lucru se poate vedea mai ales atunci când este vorba despre bebeluși.

________________________________________

📍Cumpără acum cartea pe care am lansat-o recent, cartea "𝑫𝒂𝒍𝒂𝒊-𝑴𝒂𝒎𝒂", un ghid practic pentru noile mame și nu numai.


🍀Te aștept și pe tine.



12 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Compoziția laptelui matern

Laptele matern este esenţial pentru creșterea și dezvoltarea optimă a bebeluşului, protejându-l de boli, de diverşi agenţi patogeni ori de complicaţii grave precum septicemia cu debut tardiv, conform

Să circule și Binele.

“Da, mai sunt si oameni buni. Chiar am ramas impresionata. Nu parea genul. Era imbracat obisnuit (sa nu spunem “saracacios”) si destul de abatut, nu mi-a transmis prea multa incredere. " Fata ii rad

bottom of page